|
|||||||||||||
Database Zoetwatervissen | |||||||||||||
Anostomus ternetzi Klik op de foto's voor de vergrotingen |
|||||||||||||
Werelddeel | Zuid Amerika | ||||||||||||
Land/meer | Guyana, Brazilië, Colombia, Venezuela, Suriname, Frans-Guyana | ||||||||||||
Vindplaats | Rio Araguaia, Rio Orinoco, Rio Xingu, Essequibo rivier, Mazaruni rivier | ||||||||||||
Categorie | Karperzalmen (Characiformes) Sub categorie : Kopstanders (Anostomidae) |
||||||||||||
Moeilijkheids graad | 3/4 | ||||||||||||
Nederlandse naam | Ternetzi kopstaander | ||||||||||||
Synoniem | |||||||||||||
Dieet aquarium | Alles eter ( heeft echter ook plantaardig voedsel nodig) | ||||||||||||
Dieet natuur | Algen, insecten, insectenlarve | ||||||||||||
Voortplanting | Eierleggend | ||||||||||||
Geslachtsonderscheid | Geen uiterlijk verschil zichtbaar | ||||||||||||
Lengte man | 15 Centimeter | ||||||||||||
Lengte vrouw | 15 Centimeter | ||||||||||||
Samenstelling | Schooltje (vanaf 6 stuks) | ||||||||||||
Karakter | Vreedzaam | ||||||||||||
Gedrag | Vreedzaam tegen andere medebewoners, mannen onderling kunnen agressief zijn. |
||||||||||||
Zone | Midden | ||||||||||||
Stroming | Matig tot snel | ||||||||||||
Milieu | Ph. 5.5-7.5 pH Kh/Gh 4.0-10.0 | ||||||||||||
Temperatuur | Minimaal. 22 °c maximaal 27 °c | ||||||||||||
Extra informatie | |||||||||||||
Wildvang exemplaren van de Anostomus ternetzi zijn vrij moeilijk aan vervangend voedsel te wennen. De Anostomus ternetzi is het beste in een flinke school te houden in een ruime aquarium. Single gehouden exemplaren zullen een verborgen leven leiden. De Anostomus ternetzi heeft veel behoefte aan groenvoer, algen, spirulina en groen groente´s Zachte planten kunnen als voedsel gezien worden. Afdekruiten zijn een goede optie omdat de Anostomus ternetzi in de vlucht en schrikreactie de neiging hebben om uit het water te springen. Niet bij grote en agressieve vissen houden. |
|||||||||||||
Foto's Aquagids bij Spieringsvis | |||||||||||||
Terug naar index keuze A | |||||||||||||
© 2022 Copyright Aquagids. |